Concepte de bitàcola

  • En paraules meves, una bitàcola (weblog o blog) és una pàgina web personal ordenada de forma cronològica. En ella el autor o autors (pot ésser creada per més d'un autor) pretenen exposar continguts actualitzats fins i tot diàriament.


  • Una característica molt comuna de les bitàcoles és l'opció que els internautes puguin fer comentaris sobre els continguts exposats en la bitàcola. D'aquesta forma es pot arribar a tenir comentaris, petits debats sobre un tema en qüestió.


  • Les bitàcoles, de la mateixa forma que qualsevol pàgina web, poden tenir una temàtica molt variada, essent la més de tipus personal la més utilitzada. Altres tipus de temes igualment utilitzats són els de política, tecnologia, actualitat, música, esports...


  • Una bitàcola no és molt difícil de fer (jo mateix en tinc una..). Si no es sap programació, existeixen programes que et fan les coses molt fàcils com el MovableType (el que jo utilitzo), Pmachine, etc. Si tens més coneixements pots construir les bitàcoles amb html, amb php (llenguatge de programació per internet), Mysql (base de dades).


  • Algunes raons per tenir una bitàcola poden ser que són gratis, són fàcils de crear, pots expressar-te lliurament, altres usuaris poden comentar, es formen xarxes d'internautes, es poden actualitzar diàriament.