September 13, 2006

"Agujero Negro" o com La Cúpula ens pren per imbècils

Impressionant l'estafa que ens ha preparat La Cúpula, l'editorial que més ha fet per que un servidor de vostès compre material original en anglès. Atenció a la nota que hem pogut llegir al llistat de novetats que edita setmanalment Norma Sabadell (llegit viatiratrufas):

agujeronegrolacupula.jpg

AGUJERO NEGRO (OBRA COMPLETA) - "EJEMPLARES RECTIFICADOS" ........... 22,00 €
La Cupula // De Charles Burns. Tomo 372 pgs b/n, tapa blanda con solapas, tamaño 17x24 cm. // [...]
AVISO IMPORTANTE: La edición de Agujero Negro fue retirada de la venta por la editorial porque tenía una página repetida. La editorial los retiró de la venta e informó en una nota que más tarde se pondrían a la venta (literalmente) "ejemplares rectificados". Pues bien, estos "ejemplares rectificados" (notense las comillas) consisten en que la editorial, en vez de imprimir de nuevo el cómic corrigiendo el error, ha "abierto" físicamente los ejemplares, cortado la página duplicada y pegado (con cola) una única hoja que sustituye a la hoja que faltaba. El lomo de estos ejemplares ha quedado totalmente marcado en el proceso de ser abierto 180 grados para la "operación", y además el "parche" de la hoja "insertada" sobresale ligeramente de entre las demás.

És clamorós! És passar-se de la ratlla per molt que el gurú-blocaire hispànic del món del còmic pretenga posar-hi pau de manera bastant vergonyosa. Si fins i tot arriba a proposar que arreglem nosaltres mateixa el còmic a casa! Delirant! Escolteu, això de vendre còmics “re-masteritzats” al meu poble se'n diu furtar. F-U-R-T-A-R. Ja poden plorar-nos ja, que a mi personalment me'n deuen unes quantes. “25 anys editant còmic adult i underground”, sí... cert, amb ells he descobert molt bon còmic, i després quan he llegit les edicions originals he pogut comparar i apreciar amb estupefacció com era realment aquell bon còmic. agujeronegroque.jpgI no parle només de traduccions, on hi ha casos antològics, sinó d'edicions remuntades i sèries editades amb l'ordre canviat.

Que els va mal el negoci? Hem sap greu per ells però un servidor ja ha suportat massa les seves bromes. A mi em semblava bé en principi això d'apostar per edicions dolentes però barates, però tot té un límit! Si els deixem passar aquesta, què serà allò pròxim? Ens amenacen amb el tancament, i em sap greu per la gent que s'hi guanya la vida, però està clar que els lectors no en tenim la culpa. I està clar que si ells cauen no serà una gran pèrdua pels lectors de còmic adult. Ara mateix em pense que són indiscutiblement la pitjor editorial que hi ha en aquest camp. El que més greu em sap és que últimament semblava que havien editat un parell de còmics decentment (Thomas Ott, Max). Però res, un miratge, no hi ha manera, els tenim mal acostumats i així ens passa. Ens prenen per imbècils.

Si voleu el meu consell, compreu material original, estalviareu en medicaments per úlceres. I en fi, perdoneu si he estat un poc brusc però és que s'ha estès una mena de complicitat blocaire que fa una pudor insuportable.

Escrito por Comic Fill-in a las September 13, 2006 4:06 AM
Comentarios

No se. Pense que si cauen si serà una gran perdua. Ara per ara, son dels poquets que porten un material decent a un preu raonable, i en tot el material que he comprat d'ells, mai ha existit un error terrible.

Ara l'han cagada. L'han cagada dues vegades, si. Jo demanaré que em tornen els diners i ja està.
Així i tot, planeta (per posar un exemple) mai s'ha oferit a tornar-me'ls per cap error.

Per a mi, la cúpula es una molt digna editorial.

Escrito por Red a las September 13, 2006 5:24 AM

Si estàs insinuant que em faig còmplice de l'error de La Cúpula i que ho faig per "fosques intencions", estàs molt equivocat.
Defenc a La Cúpula perquè és una editorial que mereix els meus respectes, perquè amb els seus errors, fa les coses amb honestedat. Potser m'equivoque, que estiga enganyat, però és el que crec. El que ha fet amb Júnior i Agujero Negro és un error, molt greu. I això no ho nega ningú. Però no puc entendre que d'ací es passe a qualificar de "engany al lector" o prendre per imbècils als lectors.

I respecte a la solució que done, és únicament per a aquell que no vullga que li tornen els diners del seu exemplar. És un mal pegat que jo he fet, no una solució, que evidentment hauria de vindre de l'editorial.

Escrito por Álvaro a las September 13, 2006 9:49 AM

Álvaro: ni crec que sigues un ingenu ni que tingues "foscs interessos", senzillament em sembla que per una moderació mal entesa o per raons personals (no negue que els editors no siguen unes bellíssimes persones) estàs tractant de defensar allò indefensable. Que la gent no és rica, i són 22 euros! I perdona, realment em sap greu haver de dir aquestes coses, de debò.

Red: ho mires com ho mires, la comparació amb qualsevol altra editorial no s'aguanta. I sí, totes han fet pífies, però no recorde un cas tan clamorós d'una "solució" que empitjore la situació i a sobre quede tan malament amb les lectors. I tranquil que si La Cúpula tanca algú altre agafarà les seves llicències, igual com va fer La Cúpula mateixa quan va plegar La Factoria.

Salut.

Escrito por marc-webmaster a las September 13, 2006 1:49 PM
Escribir un comentario









¿Recordar informacion personal?