Junio 23, 2004

No anem per bon camí

Darrerament vinc observant amb estupefacció i terror com s'està gestionant des de l'Ajuntament el creixement del poble.

És normal que a Garriguella s'hi construeixi més que mai. La bombolla immobiliària i el creixement econòmic i demogràfic de les proximitats de Figueres així ho afavoreixen. A més a més, crec que no és just tancar-nos en banda a la construcció o rehabilitació de vivendes, doncs tothom té dret a viure on vulgui i no es pot negar que hi ha beneficis econòmics per als garriguellencs.

El que no em sembla bé és que als promotors i als forasters se'ls permetin abusos urbanístics i se'ls tracti amb més deferència que als que portem molt de temps aquí. Alguns exemples:


  • Les cases adosades que es construeixen entre Can Trobat i Can Terol suposen l'estretament de la primera via d'entrada al poble, a banda de ser un xoc estètic de primer ordre.
  • L'intent d'apropiar-se d'un rec en la urbanització de la cooperativa, projecte aturat per un jutge després que es queixessin uns veïns (curiosament l'arquitecte municipal no va dir res)
  • La construcció d'una via de gran amplada per accedir còmodament a la urbanització Vinya a Prop (darrera Can Puntí), que hauran de sufragar els veïns del Raval i que suposarà l'enderrocament de part del garatge d'en Pau i del centenari mas que hi ha al davant.

Una altra cosa que no m'acaba d'agradar és la visió del "bé públic" que té el consistori. No acabo d'entendre, per exemple, les següents actuacions:

  • L'antiga urbanització Lièbana (corulla de regidors i ex-regidors de tots colors) ha deixat de ser "urbanització" per passar a ser "poble", just abans de ser asfaltada (els veïns s'han estalviat una pasta).
  • Sent com és ara part del poble, ¿per què no s'ha aprofitat per fer-hi l'entrada principal al poble? De fet, és el millor lloc des del punt de vista de la visibilitat. L'entrada actual, en canvi, ha estat escenari de greus accidents.
  • Em comenten que l'esmentat asfaltat no es va encarregar senguint la llei i ara l'ajuntament ha de pagar una multa d'uns 50.000 euros. En aquest cas no sé si es tracta de prevaricació o d'incompetència. Per cert, ¿algú em pot dir per a què serveix un Secretari municipal? Per alguna raó em fa la impressió que hauria d'estar alerta d'aquestes coses, però sincerament no ho sé.

En fi, només són unes reflexions.


Escrit per Camp Albera a les 07:04 PM | Comentaris (0)